Loading Events

« Sve projekcije

  • This event has passed.

Prorok

16. rujna 2020. u 20:15 do 22:50

Event Navigation

 

Kino ‘Pobjeda’ Metković i ove je godine uključeno u ciklus Rendez-vous au cinéma, Mjesec francuskoga filma u Kino Mreži. Riječ je o Festivalu u sklopu kojega će publika, od 12. rujna do 11. listopada, u dvadesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske, moći pogledati probrane filmske naslove.

Program Kina ‘Pobjeda’ donosi četiri filma, a prvi na rasporedu je ‘Prorok’ – film međunarodno priznatoga redatelja Jacquesa Audiarda, ‘francuskog Scorsesea’, koji je francusku glumačku zvijezdu Tahara Rahima upisao u anale svjetske kinematografije.

Radnja filma prati razvojni put mladog Arapina od sitnog prijestupnika do proračunatog i iskusnog mafijaša. Osuđen na šest godina zatvora, Malik El Djebena ne zna ni čitati ni pisati. Po dolasku u zatvor, potpuno sam na svijetu, izgleda mlađi i krhkiji od ostalih zatvorenika. Ima samo 19 godina. Odmah pada pod utjecaj grupe korzikanskih zatvorenika čiji zakon vlada u zatvoru. Mladić brzo uči. Tijekom “misija” otvrdnuo je i stekao povjerenje Korzikanaca. Vrlo brzo Malik koristi svu svoju inteligenciju kako bi diskretno razvio vlastitu mrežu.

Inače, film je bio francuski kandidat za nagradu Oscar 2010. godine, a nagrađen je Nagradom žirija na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. godine.

Projekcija će se održati u Galeriji GKS-a u srijedu, 16. rujna u 20:15, a ulaz je besplatan.

 

 

Details

Date:
16. rujna 2020.
Time:
20:15 do 22:50
Event Categories:
,
Event Tags:

Ostalo

Izvorno ime
Un prophéte
Redatelj
Jacques Audiard
Uloge
Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif
Trajanje filma
150 minuta
Top