Loading Events

« Sve projekcije

  • This event has passed.

Cvrčak i mravica

21. siječnja 2023. u 17:00 do 18:22

U Kinu ‘Pobjeda’ Metković u subotu, 21. siječnja s početkom u 17 sati na rasporedu je animirani film ‘Cvrčak i mravica’, sinkroniziran na hrvatski jezik.

Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.

 

Details

Date:
21. siječnja 2023.
Time:
17:00 do 18:22
Event Categories:
,
Event Tags:

Ostalo

Izvorno ime
Cvrčak i mravica
Redatelj
Luka Rukavina
Uloge
Tara Thaller, Marko Petrić, Jadranka Krajina, Filip Vidović, Katarina Strahinić, Anton Mladen Vasary, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Dušan Bučan, Amanda Prenkaj, Dajana Čuljak
Trajanje filma
82
Država
Hrvatska
Top