Loading Events

« Sve projekcije

  • This event has passed.

Šesti autobus

studeni 17. u 19:30 do 21:15

 

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Kino ‘Pobjeda’ Metković donosi film ‘Šesti autobus’, a na rasporedu je u četvrtak, 17. studenoga u 19:30.

Ova potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. “Šesti autobus” je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje, kako i zašto je muškarac iz njezine prošlosti umro tijekom rata koji je zaprepastio Europu i svijet, rata u Vukovaru.

Film je o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata, o potrazi za identitetom, za vjerom, povezivanju i otkupu. Potraga za istinom na mjestu gdje je istina selektivna, neuhvatljiva pa čak i zastrašujuća. Finalno je film o buđenju i slobodi, koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina.

Glumačku ekipu filma Eduarda Galića predvode Marko Petrić i Zala Djuric, uz Radu Vulina, Živka Anočića, Pavla Matuškog i Ozrena Grabarića, a tu su i Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josipa Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžović, Toni Gojanovic, Dusan Kovacevic, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazovic, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić.

 

Details

Date:
studeni 17.
Time:
19:30 do 21:15
Event Categories:
, ,
Event Tags:

Ostalo

Kategorizacija
15
Izvorno ime
Šesti autobus
Redatelj
Eduard Galić
Uloge
Zala Đurić, Marko Petrić, Toni Gojanović, Muhamed Hadžović, Filip Mayer
Država
Hrvatska
Top